MEANIT Promise Q1030

Imali smo priliku isprobati tablet MEANIT Promise Q1030. Družili smo se s njime mjesec dana i sada ćemo vam dati svoje dojmove. Riječ je o tabletu nižeg cjenovnog ranga (naš je košta 970 kn). 

Ekran

Tablet ima ekran veličine 10,1 inča, rezolucije 1024 x 600 px. Razlučivost ekrana je manja stoga je za očekivati da je kvaliteta slike nešto lošija, naročito u igrama. No u tabletima ove katoegorije to je standardna rezolucija. Što se tiče kuta gledanja, sadržaj ekrana se najbolje vidi kada je tablet okrenut prema vama. Gledanje iz nekog većeg kuta je uglavnom jako teško, tj nejasno. Jednu malu zamjerku našli smo kod toga što se držanjem tableta, tj pritiskom prstima na podzadinu tableta, pojavljuju određene smetnje na ekranu. No to nije previše izraženo, a nadamo se da će proizvođač otkloniti ovaj problem u idućim modelima.

Performanse, Kamera, OS

Tablet ima četverojezgreni procesor Cortex A7 i 1 GB memorije, te 8GB memorije za pohranu. To je sasvim dovoljno za normalno korištenje i surfanje. Tablet dolazi sa Androidom 4.4.2 KitKat. Baterija je 4500 mAh i ima dosta dobru anatomiju. Što se tiče kamere, tablet ima dvije kamere. Stražnja 2 MP i prednja 0,3 MP.  Za tablet ove cijene sasvim solidno, iako bih kamera mogla biti bolja.

Performanse tableta su solidne. Ponekad se desi da malo zablokira na zahtjevnijim web stranicama, ali ništa strašno. Od igara testirali smo ga sa Boom Beach i igru je vrtio bez problema. Nismo primjetili znatnije grijanje tableta.

Zaključak

Riječ je tabletu primamljive cijene i solidne konfiguracije. Jedini minus bih dali nešto lošijem ekranu.

Također pozitivna stvar je što MeanIT ima dobru servisnu podršku. Ukoliko je uređaj pod jamstvom i desi se kvar, po svom trošku će poslati kurirsku službu po uređaj i vratiti vam uređaj nazad.